STAN werd met vier producties geselecteerd voor de 47ste editie van het Festival d’Automne à Paris. Concreet gaat het over de producties Infidèles, Après la répétition, atelier en Quartett, samen goed voor 45 voorstellingen van september tot december. 

Infidèles van Ingmar Bergman, met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen, ging afgelopen mei in première in Toulouse.  Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige scenario uit 1997 en op 'Laterna Magica', de autobiografie van Ingmar Bergman, verschenen in 1987. In Infidèles gaat de schrijver ook zelf in dialoog met zijn personages en wordt de verhouding tussen feit en fictie in het werk van Bergman verder uitgediept.  Deze zoektocht toont aan hoe subtiel, verfijnd en meedogenloos Bergman de menselijke verhoudingen blootlegt. De voorstelling is een coproductie met de Roovers. 

Ook Après la répétition - met Frank Vercruyssen en Georgia Scalliet - is van de hand van Ingmar Bergman. In dit scenario voor een tv-film uit 1984 bereidt de regisseur Henrik Vogler zich voor op de enscenering van 'Droomspel' van August Strindberg. Na de repetitie raakt hij in gesprek met zijn jonge hoofdrolspeelster, Anna Egerman. Net als in Infidèles wordt er gespeeld met de grenzen tussen realiteit, voorstelling en droom.

In de polycoproductie atelier zetten Damiaan De Schrijver (STAN), Peter Van den Eede (de KOE) en Matthias de Koning (Maatschappij Discordia) hun onderzoek naar het toneelspelersvak verder. Hebben toneelmakers zoals beeldhouwers en schilders een atelier om hun ideeën al of niet in materie om te zetten en zo ja, hoe ziet dat atelier er dan uit ? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken we? Is het werken? Hoe schetsen we karakters? Wat zetten we in de verf? Zijn we een tableau? Zijn we ons eigen en elkaars model? Zijn we een zelfportret? Kijken en bekeken worden, de geschiedenis, de kunst.  In een bifrontale opstelling de vierde ‘wanden’ reconstrueren en weer slopen. 

Quartett van Heiner Müller is een coproductie van STAN en Rosas uit 1999.  Deze voorstelling wordt na negentien jaar opnieuw gespeeld in Centre Pompidou in Parijs. Müller liet zicht inspireren door 'Les liaisons dangereuses' van Choderlos de Laclos. Een man en een vrouw trachten elkaar en zichzelf te raken, terwijl de tijd vliegt en hun wereld op het punt staat in te storten. De voorstelling werd gecreëerd door Cynthia Loemij, Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen.  Cynthia Loemij deelt de scène met Frank Vercruyssen.

Sinds 2000 is STAN te gast op het Festival d'Automne en stonden we bijna iedere editie op de affiche. 

De volledige speelkalender:

Infidèles - Théâtre de la Bastille
10-14/9
17-21/9
24-28/9

Après la répétition - Théâtre de la Bastille
25/10-28/10
1-14/11
behalve 5 en 8/11

atelier - Théâtre de la Bastille
1-12/10
behalve 4 en 9/10

Quartett - Centre Pompidou
28/11-1/12